Galuste cu prune

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500g cartofi
  • 1 ou
  • 150g faina
  • 5 linguri ulei
  • 200g pesmet
  • 5 linguri zahar
  • praf de scortisoara
  • un praf sare
  • prune

Mod de preparare

Prunele se spala si se scot samburii.

Se fierb cartofii cu coaja, se curata, se lasa sa se raceasca si se mixeaza.

Se framanta bine faina cu cartofii, oul si un praf de sare.

Se intinde aluatul de aprox 0.5cm grosime si, cu ajutorul unui pahar, se taie cercuri in care se invelesc prunele si se rotunjesc.

Se pune o cratita de apa cu un praf de sare la foc.

Intr-o tigaie se pune pesmetul la prajit cu uleiul pana se inchide putin la culoare. Se adauga zaharul si praful de scortisoara.

Galustele se pun la fiert in apa clocotita. Cand sunt fierte se ridica la suprafata.

Galustele fierte se tavalesc prin pesmet pana sunt acoperite complet.

Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise