Galuste cu prune

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500g cartofi
  • 1 ou
  • 150g faina
  • 5 linguri ulei
  • 200g pesmet
  • 5 linguri zahar
  • praf de scortisoara
  • un praf sare
  • prune

Mod de preparare

Prunele se spala si se scot samburii.

Se fierb cartofii cu coaja, se curata, se lasa sa se raceasca si se mixeaza.

Se framanta bine faina cu cartofii, oul si un praf de sare.

Se intinde aluatul de aprox 0.5cm grosime si, cu ajutorul unui pahar, se taie cercuri in care se invelesc prunele si se rotunjesc.

Se pune o cratita de apa cu un praf de sare la foc.

Intr-o tigaie se pune pesmetul la prajit cu uleiul pana se inchide putin la culoare. Se adauga zaharul si praful de scortisoara.

Galustele se pun la fiert in apa clocotita. Cand sunt fierte se ridica la suprafata.

Galustele fierte se tavalesc prin pesmet pana sunt acoperite complet.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise