Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 kg caise foarte coapte
  • 1 kg de zahar
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Spalati bine caisele in cateva ape, scoateti-le samburii si puneti-le intr-un vas incapator. Eu le-am lasat jumatati, fiind foarte coapte.

Puneti cratita la foc iute si adaugati pentru inceput doar zeama de lamaie. Amestecati continuu sa nu se prinda de vas pana vor lasa suficient suc.

Continuati fierberea la foc mare pana cand va scadea un sfert din compozitie, amestecand ocazional.

Apoi adaugati zaharul si fierbeti pana cand gemul este legat. Faceti proba cu farfurioara pentru siguranta.

*Daca fructele voastre nu sunt suficient de dulci, puteti mari cantitatea de zahar cu pana la 300-400 de grame in plus.

Transferati gemul fierbinte in borcane sterilizate corespunzator, inveliti-le cu un prosop sau o patura si lasati-le sa se raceasca pana a doua zi.

Apoi etichetati-le si asezati-le in camara.

Este un gem deosebit de gustos si aromat, dulce-acrisor, pe care il folosesc in special la umplerea foilor, fursecurilor, clatitelor si la multe alte dulciuri. Spor la treaba!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise