Gem de prune cu kiwi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (pentru 4 borcane de 2
  • 5 dl.):600gr. prune mari sau rindglote
  • 2kiwi(300gr.)
  • 2dl. suc de pere
  • 500gr. zahar
  • 1 pachet Gelfix;

Mod de preparare

Prunele spalate si carora li s-au scos samburii, se taie in 4 si se amesteca cu zaharul.Fructele kiwi se spala , se curata de coaja si se taie cubulete. Se cantaresc 200gr. de kiwi.Intr-o cratita mare (in care numai gemuri fierbem) se pun prunele si 200gr. kiwi. Se fierb , amestecand mereu, se adauga sucul de pere si se continua fierberea circa 5 minute. Se adauga Gelfixul si se mai fierbe gemul inca 5 min.Se pune gemul fierbinte in borcane, se inchid ermetic , se intorc cu gura in jos timp de 5min. si se aseaza in camara.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise