Incearca reteta de gem de zmeura fara conservanti, cu putin zahar, facut acasa din ingrediente naturale. Simplu, gustos si aromat, foarte usor de facut.
Amesteca zmeura cu zaharul si lamaia. Lasa 1–2 ore la rece.
Fierbe pe foc mediu, amestecand des, pana scade si se ingroasa (35–40 min).
Verifica daca e legat (picura pe o farfurie rece).
Toarna fierbinte in borcane sterilizate.
Inchide bine si fierbe borcanele 10-15 min in bain-marie (sau in cuptor), pentru siguranta.
Pentru o textura mai groasa fara mult zahar, fierberea mai lunga e esentiala.
Incearca si reteta de jeleu de zmeura, zmeurata de casa sau dulceata de zmeura. Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise