Gem de zmeura si cirese

Zmeura spalata sub jet de apa, pusa intr-o strecuratoare, se pune in blender si se paseaza.

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g zmeura
  • 500 g cirese
  • 800 g zahar
  • 1/2 lamaie

Mod de preparare

Zmeura spalata sub jet de apa, pusa intr-o strecuratoare, se pune in blender si se paseaza, apoi se trece prin sita, iar piureul rezultat se rastoarna in vasul de dulceata.

Ciresele spalate, cu samburii scosi, se pun si ele in blender, se paseaza, iar piureul rezultat se rastoarna in vasul cu piure de zmeura, apoi se lasa la fiert amestecand sa nu se lipeasca si adunand spuma care se formeaza.

Dupa ce a scazut si s-a evaporat toata apa, ramanand doar pasta, se adauga zaharul, se lasa pe foc 15-20 min, la foc mare, iar la final, se stoarce lamaia si dupa 2-3 clocote, se opreste focul.

Se pune gemul fierbinte in borcane curate, se tin borcanele pe capace 15 min, apoi se eticheteaza si se depoziteaza la camara.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise