Ghiveci de vara

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500g cartofi noi
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardeigras colorat
  • 1 ardei iute
  • 1 dovlecel
  • 1 vanata mare sau 2mici
  • 250 g fasole pastai
  • 1 kg de rosii
  • 250 g ciuperci pleurotus sau champignon
  • 1 radacina patrunjel
  • 1/2 telina
  • 50 ml ulei
  • 100 ml vin alb
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Rosiile spalate,taiate cubulete mici sau maruntite la blender se pun intr-un castron si se lasa deoparte; restul legumelor curatate,spalate,taiate dupa preferinta in cubulete mai mari sau rondele,ciupercile fierte taiate si ele,toate acestea se pun intr-un castron,se adauga sare,piper,ulei,vin,apoi se amesteca totul bine,se rastoarna in tava,se adauga 1pahar cu apa iar deasupra se rastoarna rosiile;se acopera tava cu folie de aluminiu si se lasa la cuptor 30min;dupa acest timp se descopera si se mai lasa 5-10min sa scada sosul daca e nevoie.Se serveste imediat sau rece.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise