Gniochi (crochete de cartofi)

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr. de cartosi, 2 galbenusuri de ou, faina
  • Pentru sos: putin ulei de masline, rosii din bulion, condimente, parmezan

Mod de preparare

Cartofii se curata si se fierb intregi. Se scurg si se lasa sa se usuce 20 minute, apoi se piseaza bine. Se adauga 2 galbenusuri si faina cit cuprinde pentru a deveni o pasta. Se ia o mica parte si se face un sul subtire. Se taie bucatele, se dau prin faina si se fac diferite forme rasucindu-se pe razatoare sau pe furculita. Astfel se imprima diferite forme. Se pun in apa clocotita si se fierb.

Se servesc cu sos de rosii preparat astfel: se incinge uleiul, se adauga rosii din bulion taiate marunt si se condimenteaza dupa gust. Deasupra, se presara parmezan ras.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise