Gogosi pufoase(facute cu lingura)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua
  • 150 gr zahar
  • 200 ml lapte
  • 1 plic drojdie uscata
  • 350-400 gr faina
  • sare
  • esenta de lamaie sau vanilie
  • coaja de lamaie rasa
  • zahar vanilat
  • zahar pudra
  • ulei

Mod de preparare

Ouale se bat bine cu un praf de sare si cu zaharul pana devin o spuma alba.Se adauga laptele caldut,coaja de lamaie rasa,esenta de rom sau de vanilie si zaharul vanilat.

Se amesteca bine dupa care se adauga faina cernuta,in ploaie si plicul de drojdie.Aluatul trebuie sa fie putin mai gros ca la chec.

Aluatul se lasa sa se odihneasca 15 minute pana cand incepe sa faca bule,incepe sa creasca.

Intr un ceaun se pune uleiul la incalzit iar cand sa incins se ia cu lingura din compozitie si se pune in ceaun sub forma de gogosi.Se coc pe ambele parti si se scot pe un servetel care sa absoarba uleiul in exces.

Cat sunt inca calde se presoara deasupra zahar pudra amaestecat cu putin zahar vanilat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise