Gogosi umplute

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 30 de bucati): 90 g unt,
  • 500 g faina,
  • 35 g drojdie uscata,
  • 250 ml apa,
  • 5 galbenusuri,
  • 70 g zahar,
  • putin rom,
  • coaja rasa de lamaie,
  • ulei pentru prajit,
  • marmelada acrisoara pentru umplut,
  • zahar pudra pentru presarat.

Mod de preparare

Se lasa untul sa se inmoaie. Se pune faina intr-un castron, se face la mijloc o gropita, se toarna in ea drojdia dizolvata in putina apa calduta, se amesteca cu varful degetelor, se acopera cu un stergar si se lasa 10 minute sa se odihneasca.

Se adauga toate celelalte ingrediente, se bate aluatul cu o lingura de lemn, pana ce devine neted, se pune intr-un loc la cald si se lasa sa creasca, pana ce i se dubleaza volumul.

Se pune aluatul pe planseta, se face sul, se taie in 30 de bucati egale si se formeaza, invartindu-le cu palma pe planseta, 30 de gogosi. Se acopera gogosile cu un stergar si se lasa inca o data sa creasca.

Se incinge uleiul intr-o cratita mai mare (la 180.gr), se pun gogosile - cu partea superioara in jos - si se prajesc, cu capac, 30 de secunde, dupa care se intorc si se prajesc si pe partea cealalta, pana ce se rumenesc frumos.

Se scot cu grija din cratita, se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta si se umplu, caldute, cu marmelada (cu ajutorul unui cornet).

Se lasa gogosile sa se mai raceasca, se presara cu zahar pudra si se servesc imediat. Atentie: pentru a masura temperatura uleiului, puneti sa se prajeasca o bucatica de paine alba si cand incepe sa se rumeneasca usor, aveti temperatura dorita.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise