Guguluf aperitiv din dovleac

Prazul curatat si taiat rondele, se caleste usor cu ulei de masline si putina apa.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Dovleac ras 500 g,
  • Praz 1 bucată mică,
  • Ciuperci cca. 300 g,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Ghimbir proaspăt ras cca. 1 lingură,
  • Sare de mare,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Ulei de măsline 1 lingură,
  • Ouă 2 bucăți,
  • Făină albă de grâu 4 linguri,
  • Cașcaval ras 100 g.

Mod de preparare

Prazul curățat și tăiat rondele, se călește ușor cu ulei de măsline și puțină apă. Apoi se adaugă ciupercile, ardeiul kapia tocate mărunt, dovleacul ras, lăsându-se la călit cca. 10 min la foc mic, neacoperit. În compoziția călită se adaugă ouăle, făina și cașcavalul, se amestecă până ce se înglobează toate ingredientele, apoi se asezonează de sare și piper, și se toarnă într-o formă termorezistentă ce se dă la copt în cuptorul preîncins, cca. 30 de minute la 200 g. după ce trece testul scobitorii, guguluful se scoate din cuptor, se răstoarnă pe un platou și se lasă la răcit.

Guguluful se servește rece sau cald, simplu sau acompaniat de smântână.

Spor și poftă bună!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise