Gulas picant

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 500 g rasol de vita
  • 1 ardei gras
  • 2 rosii
  • 1 morcov
  • 4 cartofi
  • 1 pahar vin rosu sec
  • 1 lingura paste de tomate
  • 2 linguri cu ulei
  • 1 lingura cu boia iute
  • 1 lingura cu chimion macinat
  • patrunjel
  • sare.

Mod de preparare

Caleste in ulei ceapa si usturoiul taiate marunt. Presara boia de ardei, stinge cu putina apa si lasa sa dea in cateva clocote. Adauga apoi carnea taiata cubulete si sare. Daca sosul din cratita a scazut, completeaza cu apa si lasa sa fiarbe la foc mic. Cand carnea este bine patrunsa, adauga cartofii, morcovul, rosiile taiate cubulete si ardeiul rondele. Amesteca apoi cu pasta de tomate dezolvata in putina apa si condimenteaza cu sare si chimion macinat. La final, toarna vinul si lasa la cuptor sa scada bine. Aromatizeaza cu verdeata si serveste alaturi de paste fierte separat si trase in putin unt.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise