Gulas de peste

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 gr file de peste
  • o ceapa mare sau doua mici
  • 1 catel de usturoi
  • putin ulei
  • 1 lingura de boia dulce
  • jumate de lingutita de boia iute
  • 125 gr rosii cherry
  • un ardei verde
  • 2 linguri pline de faina
  • 0,5 litru de zeama de legume
  • un varf de cutit de chimion
  • pentru dressing:
  • 3-4 linguri vin rosu
  • 2 linguri Creme Fraiche sau smantana

Mod de preparare

Se taie file de peste in patratele de 3x3 cm.

Se taie ceapa fideluta

Se preseaza prin presa usturoiul

Se taie ardeiul in in bucati subtiri

Se pune intr-o oala putin ulei in care se prajesc usor bucatile de peste, se scot bucatile de peste si se aseaza pe un servetel de bucatarie

Se mai adauga in oala putin ulei in care se prajeste ceapa si usturoiul auriu, cand ceapa si usturoiul s-au calit, se ia oala de pe foc se presara boiaua dulce si cea iute, se amesteca apoi, se presara faina se amesteca, se adauca ardeiul verde, taiat si chimionul spart in mojar, totul se stinge cu zeama de legume se amesteca continuu sa fiarba uniform (sa nu se formeze galuste de faina); cand da in fiert se reduce focul si se lasa 10 min la foc incet, se taie rosiile in jumatati si dupa cele 10 minute de fierbere se adauga bucatile prajite de peste, se mai fierbe inca 5-7 min ( nu se mai amesteca sa nu se sparga bucatile de peste.)

Se ia de pe foc se mai drege la nevoie cu sare sau dupa gust cu ardei iute.

Se adauga vinul rosu sec, se amesteca usor

Se serveste in farfurii si se pune deasupra Creme Fraich dupa gust.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise