Iaurt înghețat cu zmeură și sirop de mentă

Timp pregatire
155 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 căni iaurt gras
  • 1 cană zmeură
  • 2 linguri miere
  • 3 linguri limoncello
  • Sirop de mentă:
  • 1/4 cană melasă de rodii
  • 1/4 cană apă
  • 1/4 cană mentă proaspătă tocată

Mod de preparare

Se amestecă ingredientele într-un blender și se pune compoziția fie în mașina de înghețată, urmând instrucțiunile prodicătorului, fie într-un vas de inox cu capac etanș, pe care îl dăm la congelator jumătate de oră. Se scoate după jumătate de oră vasul și se mixează bine compoziția, proces ce îl putem repeta de încă 2 ori, la interval de o oră, pentru a ne asigura că nu se fac ace de gheață. Se poate păstra compoziția în vasul de inox sau poate fi pusă în forme individuale de înghețată. Se servește imediat după ce s-a răcit, iar dacă se păstrează la congelator, se scoate cu jumătate de oră înainte de servire.

Pentru siropul de mentă, pe care îl facem în timp ce stă compoziția la congelator, se pun într-o cratiță pe foc mediu spre mare apa și melasa și se aduc la fierbere, ținându-se pe foc 5 minute, până lichidul se omogenizează și începe să scadă. Se dă deoparte de pe foc și se adaugă menta tocată, se acoperă cratița cu un capac și se lasă menta la infuzat până se răcește compoziția. Se strecoară și se pune într-un borcan închis etanș. Se servește peste iaurtul înghețat.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise