Iepure in dafi si cartofi la cuptor

Timp pregatire
170 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 pulpe de iepure
  • sare si piper proaspat macinat
  • 50 ml vin alb demi-dulce
  • ulei de masline
  • un praf de nucsoara
  • amestec Tex-mex, il gasiti pe afaf.ro
  • o mana zdravana de frunze de dafin
  • * pulpele de iepure le puteti inlocui cu succes cu pulpe de curcan, doar ca fara piele si putin crestate...
  • pentru garnitura:
  • cartofi curatati si taiati felii grosute
  • sare dupa gust
  • putin ulei

Mod de preparare

Luati pulpele de iepure, spalati-le cu apa rece si apoi puneti-le la fiert intr-o oala cu apa rece si sare. Lasati-le sa de-a cateva clocote si carnea sa devina albicioasa. Scurgeti-le bine de apa in care au fiert. Stropiti o tava pentru friptura cu putin ulei de masline. Randuiti frumos pulpele de iepure.

Stropiti-le cu amestec Tex-Mex (il puteti comanda online de pe site-ul afaf, dand click aici), din belsug, adaugati sare, un praf de nucsoara si apoi frunzele de dafin. Sa acopere bine de tot carnita. Turnati vinul, o cana din zeama in care a foert carnea , acoperiti cu folie de aluminiua si dati la cuptor, la treapta 3. Lasati asa pana incepe a se face, cum se zice. Scoateti apoi folia si lasati pana se rumenesc si carnea devine rozalie, mai invartiti-o din cand in cand, stropiti cu zeama din tava, avand grija sa nu se arda.

Consumati cu incredere alaturi de cartofiori sau o stransica salata din rosii, castraveciori, dovlecei fasii si toate astea stropite cu ulei de masline...... si.... neaparat putintica sare de mare.

Pentru a face garnitura de cartofi: luati cartofii, curatati-i, spalati-i in apa rece, taiati-i felii grosute. Apoi le puneti intr-o oala cu apa rece si puneti la fiert, lasandu-i in clocot fix 6 minute.

Scoateti-i, scurgeti-i bine de apa si aruncatii intr-o tava unsa bine cu ulei.

Sare dupa gust... si la cuptor pana se rumenesc. Mai invartiti in ei, din cand in cand, sa nu se prinda, arda etc.

Va las...am un weekend plin de ...relaxare.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise