Inghetata

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Este o inghetata simpla si usor de facut si pana la recomandarea unei prietene nici nu m-am gandit s-o pun pe site.
  • Aveti nevoie de:
  • 2 oua
  • 6 linguri zahar tos
  • 200 ml smantana pt. frisca
  • 1 pahar fructe zemoase zdrobite/ o legatura de menta si zeama de la ½ limeta / 2 linguri alune usor prajite si macinate / 1 lingurita cacao amestecata cu 2 lingurite cafea macinata / sau orice alta combinatie va place

Mod de preparare

Frecati galbenusurile cu zaharul, bateti albusul spuma si sepatat frisca.

Le amestecati cu grija, prin rasturnare. Este important ca amestecul sa inglobeze mult aer.

In aceasta baza de inghetata se adauga oricare dimtre variantele propuse.

Se pune in cutie si se da la congelator.

Eu am facut patru feluri: de afine, de menta, de alune si de cafea.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise