Inghetata

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 Litru de lapte
  • 8 Galbenusuri de ou
  • 300 gr zahar
  • 1 rama de scortisoara,coaja de lamaie

Mod de preparare

1) Se fierbe laptele cu rama de scortisoara si coaja de lamaie(se foloseste doar stratu subtire galben fara nimic de alb).

2) Deoparte se amesteca zaharu cu galbenusurile de ou

3) Se adauga laptele aromatizat cu scortisoara si coaja de lamaie la amestecul dinainte.Se amesteca totul si dupa ce sa amestecat bine se pune inca o data la foc.

4) Se tine la foc usor si se amesteca fara oprire,cand se observa ca sa facut ca o crema se ia de pe foc.Se scoate coaja de lamaie si scortisoara si se pune la congelator

ATENTIE:cand se pune la foc atentie mare sa nu fiarba pentru ca se taie

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise