Inghetata caramel

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ingrediente: 350 ml frisca vegetala 350 ml smantana 250 ml lapte 3 oua 250 gr zahar 150gr zahar pentru caramel 100ml lapte ptr caramel

Mod de preparare

Mod de preparare

Pentru inceput amestecam ouale cu zaharul le batem bine si subtiem cu laptele.Compozitia obtinuta o fierbem la foc mic intr-un ceaunel si este gata atunci cand glaseaza lingura.Se lasa sa se raceasca bine iar intre timp preparam zaharul caramel astfel:se topeste zaharul pana obtinem o culoare maronie se stinge cu lapte si se mai fierbe pana ce zaharul s-a topit, se da la rece.Compozitia de ou se amesteca cu zaharul caramel formand o crema . Frisca se bate apoi se adauga si smantana si se spumeasa incontinuare .Cand este bine batuta se adauga crema de ou si zahar caramel amestecandu-se bine. Aceasta compozitie am turnat-o in caserole si am decorat-o cu fulgi de ciocolata.O introducem la congelator pentru cateva ore.Nu este nevoie sa o amestecam pe parcurs. Inghetata rezultata este foarte alifioasa fara pic de ace de gheata Nu am folosit alte esente ca sa nu alterez gustul de caramel.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise