Inghetata de kiwi

Timp pregatire
200 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 x 120 ml forme pentru inghetata
  • 4 kiwi
  • 300 ml iaurt natural gros
  • 3 linguri de miere

Mod de preparare

1. Daca se poate, se fixeaza congelatorul pe congelare rapida. Se spala 6 forme de inghetata pe bat cu apa rece si se scurg.

2. Intre timp, se curata fructele cu un cutit. Se taie in bucati si se zdrobesc intr-un blender timp de 20 de secunde, pana cand se omogenizeaza.

3. Se toarna jumatate din amestec in forme si se lasa in congelator. Se lasa la racit o jumatate de ora pana cand se intaresc.

4. Se amesteca iaurtul si mierea si se toarna cantitati egale in forme. Se pun din nou formele in congelator si se lasa timp de 30 de minute sau pana cand se intaresc.

5. Se scot formele din congelator si se toarna restul amestecului deasupra. Se introduc betisoarele si se imping cat mai mult posibil. Se dau la congelator pentru inca doua ore pana cand sunt complet inghetate.

6. Inainte de a servi, se tin formele sub jet de apa calda cateva secunde. Inghetata se va desprinde astfel usor din forme.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise