Inimioare zmeurate

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 blaturi din cate:
  • 5 oua,
  • 150 g zahar,
  • 125 g faina,
  • 25 ml ulei,
  • un praf de sare,
  • esenta
  • crema:
  • 300 g branza proaspata de vaci,
  • 150 g smantana,
  • 100 g zahar pudra vanilat,
  • un pliculet de gelatina,
  • 5 linguri dulceata de zmeura
  • Glazura:
  • serbet e zmeura sau zahar vanilat

Mod de preparare

1.Se prepara blaturile separat din cate 5 albusuri batute spuma tare cu un praf de sare si zaharul,se incorporeaza si galbenusurile frecate un pic cu uleiul si esnta apoi se adauga faina cernuta inainte

Se tapeteaza tavile cu hartie pentru copt apoi se toarna aluaturile si se coc fiecare cate 20 de minute la foc potrivit. Se desprind de hartie cu ajutorul unei lame mai lungi de cutit si se lasa sa se raceasca.

2.Se freaca bine branzica cu zaharul vanilat si cu smantana apoi se aduga si gelatina hidratata la inceput cu 75 ml apa rece, apoi topita (nu fiarta) la bain marie. Se aduga in amestecul de branzica in fir subtire.

Se aseaza primul blat in tava in care l-am copt, se toarna amestecul de branzica, se toarna cu lingurita dulceata de zmeura pe toata suprafata prajiturii apoi se acopera cu cel de-al doilea blat, se preseaza usor cu mana si se da la rece cel putin 2 ore. Se taie prajitura cu un decupator sub forma de inimioara apoi se glazureaza cu serbet de zmeura.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise