John Dory cu sos de rosii si capere

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (pentru 2 persoane)
  • 2 bucati file John Dory de la Sea-Way.ro
  • 1 ceapa medie
  • 1 morcov mic
  • 3 lingurite capere
  • 1/4 lingurita boabe de piper
  • 1 frunza dafin
  • 350 ml suc de rosii
  • 2 linguri vin alb
  • 1 lingura maioneza
  • 1 lingura smantana
  • 1 lingura parmezan ras fin
  • 1/4 lingurita coaja rasa de lamaie
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • cateva crengute cimbru
  • Pentru servit:
  • orez

Mod de preparare

Imi plac retetele simple si gustoase. Iar pestele este de multe ori solutia mea pentru cina. De data acesata am ales file de John Dory, pe care il putem cumpara de la Sea-way.ro si va recomand sa il incercati si voi pentru carnea lui ferma si gustul usor dulce.

Calim in uleiul incins ceapa tocata fin si morcovul ras prin razatoarea mica.

Adaugam 1 ceasca mica de apa si lasam sa fiarba pana se evapora lichidul. Adaugam sucul de rosii, vinul alb, boabe de piper, caperele si frunza de dafin.

Fierbem pana sosul incepe sa capete consistenta, apoi il mutam intr-un vas termorezistent. Prajim fileul de peste la gratar pentru 2 minute pe fiecare parte, apoi il punem peste sosul de rosii si asezonam cu sare si piper. Intr-un bol amestecam maioneza cu smantana si parmezanul ras fin. Cu acesta compozitie acoperim fiecare bucata de John Dory.

Presaram cateva frunze de cimbru, sare, piper si putina coaja de lamaie (nu exageram cu aceasta, aroma trebuie sa fie discreta). Punem si in sosul de rosii cateva crengute de cimbru, apoi dam vasul la cuptor pentru 15-20 minute in cuptorul preincalzit la 200 grade C, sau pana se rumeneste usor toppingul pestelui.

Simplu, bun si gustos!

Reteta pregatita de Cristina @www.divainbucatarie.ro cu file de John Dory oferit de Sea-Way.ro

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise