Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de gustos, fraged si aromat. Se prepara foarte usor si este o bunatate.

Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg piept de porc (cu sorici)
  • 2 linguri sare grunjoasa
  • 1 lingura zahar
  • coji de ceapa rosie
  • 1 ceapa rosie
  • 3-4 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1 lingura boabe de piper
  • 2 frunze de dafin
  • 1 lingura boia dulce sau afumata (pentru culoare si aroma)

Mod de preparare

Spalati pieptul de porc si curatati-l bine. Taiati-l in bucati de dimensiuni potrivite (pentru a incapea intr-o oala mare).
Daca este nevoie, curatati soriciul de impuritati, folosind un cutit.

Puneti o oala mare cu apa pe foc.
Adaugati cojile de ceapa rosie spalate, boabele de piper, dafinul, ceapa taiata pe jumatate, zaharul si sarea.

Daca aveti, puteti folosi zeama de varza (moare) in locul apei si elimineati doar sarea.

Puneti bucatile de piept de porc in apa.
Fierbeti la foc mic timp de 2-2,5 ore, pana cand carnea devine frageda, iar soriciul moale.
Verificati ocazional.

Scoateti bucatile de carne din fiertura si lasati-le sa se raceasca usor.
Frecati-le cu un amestec de boia dulce sau afumata si usturoi pisat, pentru a adauga un strat de aroma si culoare.

Asezati bucatile de kaiser pe un gratar si lasati-le la rece, neacoperite, timp de 12-24 de ore. Acest pas le va ajuta sa capete o textura mai ferma.

Taiati kaiserul in felii subtiri si serviti-l ca aperitiv, in sandwich-uri sau alaturi de legume.
Pastrati-l la frigider, intr-o cutie bine inchisa, timp de 5-7 zile.

Incercati si reteta de toba de casa, carnati de casa cu boia si usturoi sau lebar de casa. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise