Ketchup

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 4 persoane!
  • 350g roșii
  • 1 ceapă
  • 1 tijă de țelină
  • 1 morcov
  • 1 cățel de usturoi
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 pahar oțet
  • 1 linguriță muștar
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1 linguriță coniac
  • 2-3 foi de dafin
  • sare, piper

Mod de preparare

Toacă mărunt ceapa, morcovul, țelina și usturoiul. Călește-le rapid cu puțin ulei și adaugă roșiile curățate și tocate mărunt. Amestecă și lasă-le să fiarbă circa 20 de minute la foc mediu.

Adaugă oțetul, 2-3foi dafin, muștarul și scorțișoara și fierbe totul încă 15minute, amestecând frecvent.

Pasează-le cu mixerul sau cu blenderul de mână, potrivește gustul cu sare și piper și încorporează coniacul.

Răcește sosul amestecându-l aproape continuu.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise