Koteletter i fad ('Cotlet de porc in farfurie')

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane:
  • 10 g unt
  • 4 cotlete de porc (aproximativ 400 g)
  • 500 g ciuperci taiete in sferturi
  • ½ l sos alb
  • ½ pot de tomate tocat (cca 200g)
  • 1 dl pătrunjel tocat
  • 1 ½ lingurita de sare grunjoasă
  • piper proaspăt
  • Decorare
  • ramuri patrunjel verde
  • Accesorii
  • 320 g orez , al vapor
  • Timp de gatire:
  • Aproximativ 15 min. la 250 °

Mod de preparare

Se pune untul intr-o tigaie, si se lasa sa devina brun .Se adauga cotletele si se lasa sa se prajeasca ½ minut pe fiecare parte.Se scot din tigaie si se pun intr-un vas apt pentru microunde ( marimea vasului trebuie sa fie aprox 5x18x31cm).Se frig ciupercile pentru aproximativ 5 minute.Se adauga sosul alb, rosile,patrunjelul,sare,piper,si se lasa sa dea un clocot.

Se gusta sosul si se adauga peste cotlete. Se pun in mijlocul cuptorului.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise