Ladenia - reţeta lui Papa Gheorghiu -

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat :
  • 3 şi 1/2 ceşti făină
  • 1 ceaşcă gris
  • 1 cubuleţ drojdie
  • apă călduţă
  • sare,zahăr
  • ulei de măsline
  • Umplutura :
  • 2 cepe albe,2 cepe roşii
  • 4-5 roşii coapte
  • brânză tare de oaie
  • câteva felii de caş
  • măsline feliate
  • oregano

Mod de preparare

Din ingredientele pentru blat se face un aluat,nu foarte ferm,care se întinde în tava unsă în prealabil cu ulei de măsline şi se lasă cca.3o min la crescut.

Se stropeşte apoi blatul cu ulei de măsline,peste care se aşează ceapa tăiată rondele,se rade brânza de oaie,apoi urmează roşiile tăiate felii rotunde,se adaugă măslinele,se presară oregano iar la final felii de caş proaspăt şi piper proaspăt măcinat.

Se dă la cuptorul încins ,la foc mediu până Ladenia se rumeneşte frumos.

Este foarte gustoasă atât caldă dar şi rece.Papa Gheorghiu a recomandat un pahar de iaurt de oaie alături,dar...neavând,a mers cu un pahar de bere rece.

Este o reţetă simplă şi delicioasă!

Bon appetit!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise