Lamingtons - prajitura tavalita

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua mari (L)
  • 3/4 cana zahar tos (165 g)
  • 1 cana faina (150 g)
  • 4 lg ulei floarea soarelui
  • 1 lgt esenta de vanilie (homemade)
  • 3 lgt pudra de pomelo (optional)
  • un praf de sare
  • Glazura:
  • 1 cana zahar (200 g)
  • 80 ml apa plata
  • 3-4 lg cacao
  • 4 lg ulei de palmier/unt
  • Decor
  • 100 g fulgi nuca de cocos

Mod de preparare

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade celsius.

2. Separam albusurile de galbenusuri.

3. Mixam galbenusurile spuma cu jumatate din cantitatea de zahar, pana cand se deschid la culoare si cresc in volum. Adaugam apoi uleiul si mixam un minut.

4. Separat batem albusurile spuma cu praful de sare.

5. Adaugam restul de zahar peste albusuri si mixam pana cand spuma formata este densa, iar zaharul este complet dizolvat.

6. Amestecam galbenusurile batute cu albusurile spuma, cu ajutorul unei spatule/linguri de lemn prin miscari cirluare, de sus in jos.

7. Cernem faina in compozitie in doua transe si o incorporam tot cu ajutorul spatulei. Adaugam esenta de vanilie si pudra de pomelo si inglobam totul cu grija.

8. Punem compozitia intr-o tava dreptunghiulara (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor pentru 35-40 min. Faceti testul scobitorii, daca iese curata = blat copt.

9. Scoatem blatul, il lasam sa se raceasca complet apoi il taiem dupa preferinta.

10. Pentru glazura punem apa impreuna cu zaharul si cu cacaoa intr-o cratita la foc mic, lasam sa fiarba 5 minute amestecand din cand in cand. Oprim focul si adaugam uleiul sau untul, amestecam si lasam sa se racoreasca putin.

11. Bagam fiecare prajiturica in glazura calda, astfel incat sa o glazuram pe fiecare parte, apoi o dam prin nuca de cocos.

Pofta buna!

Nota!

Puteti inlocui pudra de pomelo cu coaja de portocale sau cu orice altceva va place.

Puteti da prajiturile prin nuca macinata, bombonele colorate sau orice altceva va mai trece prin cap. :)

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise