Lasagna a la Paula

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr de carne de porc
  • o ceapa
  • o doza de tomate in sos
  • o lingura de pasta de tomate concentrat
  • o lingura de ketchup
  • un pachet de foi de lasagna
  • 300 gr branza rasa (preferabil parmezan)
  • oregano
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 160 gr unt (pentru sosul bechamel)
  • 160 gr faina (pentru sosul bechamel)
  • 1 l de lapte (pentru sosul bechamel)

Mod de preparare

Ceapa se taie marunt in ulei pana devine aurie. Se adauga carnea si se lasa la prajit. Se pun tomatele taiate in sos, bulionul concentrat, si ketchup-ul cu putina apa si se lasa la fiert timp de aproximativ o jumatate de ora la foc mic. Se amesteca din cand in cand iar la sfarsit se pune sarea, piperul si oregano dupa gust.

Sosul bechamel se face prin incalzirea untului, se pune incet faina si sa prajeste usor. Se adauga laptele si se lasa usor la fiert pana sosul devine usor pastos.

Se pune in forma putin sos bechamel, se pune primul strat de foi de lasagna dupa care se adauga sosul cu carne in cantitati nu mai mari decat un deget. Se adauga inca un strat de foi si tot asa pana la completare. Ultimul strat se acopera cu sos bechamel dupa care se rade branza peste. Pentru un aspect mai frumos va recomand sa puneti putin sos bechamel si intr-una din straturile intermediare. Se lasa in cele din urma timp de 30 de minute. Se taie in dreptunghiuri egale si se serveste calda. Va recomand o salata simpla la aceasta reteta si un vin rosu demisec, preferabil Cabernet Saugvignon.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise