Lasagna cu bacon ,ciuperci si brie

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 confectie lasagna
  • 1cutie branza brié
  • 1 cutie ricotta
  • 50g parmezan
  • 1 cutie ciuperci
  • 50g bacon,1 ceapa
  • 300ml lapte
  • 30g faina 25 g unt
  • un varf cutit nucsoara
  • sare,piper
  • 1 cutie mica smantana
  • un varf cutit curry
  • -2 foi de dafin
  • -100g cascaval taiat felii subtiri!

Mod de preparare

Besciamela: faina se amesteca cu laptele,nucsoara sare,piper,se omogenizeaza si se toarna peste untul topit,se amesteca bine,se firbe 5 minute amestecand incontinuu;

Ceapa se taie" pestisori",se caleste cu un catel de usturoi,se adauga baconul taiat felii,ciupercile scurse,se soteaza ,se adauga smantana si curry,dupa care se da de pe foc;

Ricotta scursa se amesteca cu sare,piper,si 2 linguri de besciamela racita,se da deoparte

Branza brié se taie felii subtiri,asa cum este cu coaja ei (gen mucegai)are un gust deosebit;

Asamblare: pe fundul tavii se unge un strat de besciamela,se aseaza un strat de lasagna,un strat de ricotta,pana la terminarea ingredientelor,iar deasupra sosul de ciuperci,si felii de cascaval;

Se introduc in cuptorul incins,220°C cam 30 minute ,se lasa putin sa se raceasca dupa care se pot servii!

Pofta buna!

*va asigur ca sunt delicioase:))

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise