Lasagna cu carnat, mamaliga si varza rosie

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -600g mamaliga preparata si racita intr-o tava unsa cu ulei care se poate taia felioare subtiri
  • -1 varza rosie
  • -350g cirnat proaspat sau afumat
  • -1 ceapa mare
  • -3 dl besciamela (o crema facuta cu 50g ut, 50g faina 250 ml lapte)
  • -40 g cascaval ras sau parmezan
  • -30g unt sare piper
  • -Besciamela se prepara asa: intr-o craticioara se topeste untul la foc mic cu atentie sa nu se arda, se adauga laptele in care s-a amestecat bine faina si se da in clocot amestecand incontinuu pana se ingroasa.

Mod de preparare

Se caleste ceapa cu 20g unt, se uneste cirnatul farimat dar fara piele sau taiat marunt (daca e afumat) pt 4-5 minute, se adauga varza rosie taiata fideluta si se coace la foc mediu pt 10min amestecind mai des. Se condimenteaza cu sare, piper si se raceste. Separat se taie mamaliga felioare si se aseaza intr-o tava de diametru 20X26cm. Se aseaza un strat de mamaliga un strat din ucul preparat mai sus si un strat de besciamela. Deasupra se termina ultimul strat de besciamela si cascaval ras. Se introduce in cuptorul incins la 200 grade pentru 25 min. POFTA BUNA!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise