Lasagna cu ciuperci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 foi placinta
  • 500g ciuperci
  • 1 ceapa mare
  • 2-3 morcovi
  • sare, piper, oregano, patrunjel
  • cascaval sau mozarella
  • 250ml lapte
  • 50g unt
  • 2-3 linguri faina
  • 50 ml ulei masline

Mod de preparare

Se dau ceapa, morcovii si ciupercile pe razatoarea mica si se calesc in ulei intr-o tigaie. La sfarsit se adauga sarea si condimentele si se mai lasa la foc pana se obtine un sos mai tare.

Se prepara un sos bechamel astfel:

se topeste untul, se adauga faina si putina sare, se prajeste putin si apoi se adauga laptele caldut amestecand pana se obtine un sos de consistenta smantanii.

Se unge cu unt o forma de cozonac, se aseaza in ordine cate o foaie de placinta rulata( pe dimensiunile formei), un strat de sos bechamel apoi unul de sos de ciuperci, in penultimul strat se pune in loc de ciuperci cascaval (felii mai groase)pe toata lungimea tavii, iar peste ultima foaie se mai pune cascaval ras, oregano si ulei de masline.

Se incinge cuptorul si se coace aprox. 30 minute.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise