Lasagna cu legume si sos de rosii

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • un morcov
  • un ardei
  • 2 cepe
  • un catel de usturoi
  • o doza de 425 ml rosii
  • sare
  • piper
  • 50 g unt
  • 50 g faina
  • 750 ml lapte
  • 600 g vinete
  • 200 g ciuperci
  • 250 g foi lasagna
  • 200 g parmesan ras

Mod de preparare

Legumele se spala si se curata. Ceapa, morcovul, ardeiul si usturoiul se toaca marunt si se pun la calit 15 min in putin ulei incins. Se pune sare si piper. Din unt, faina si lapte se face un sos alb care se fierbe la foc potrivit si se condimenteaza cu sare, piper. Vinetele se taie felii de 1 cm grosime, se calesc scurt in 6 linguri ulei si se scot pe o hirtie absorbanta. Ciupercile se toaca si se dinstiue cu o ceapa mare, sare si piper. Foile de lasagna se fierb in apa sarata. Se ia o forma unsa si se asaza alternativ foi de lasagna, sos alb, legume, sos de tomate, parmezan ras. Se repeta. Se coace la foc potrivit 40-45 min.

Se serveste fierbinte

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise