LASAGNA VANATORULUI

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600g carne maruntita 450 g aluat de paste cu ou Parmesan pentru ras 2 bucati de mozzarella a cite 150 g O mina de masline Pentru sosul alb: 1 l lapte 1 fir de patrunjel proaspat 1 praf de nucsoare ½ ceapa
  • curatata si taiata felii 6 boabe piper negru 80 g unt 65 g faina simpla 150 g par
  • ezan pentru ras Sare marina siper negru macinat Pentru sosul de rosii: ulei demasline 3 catei de usturoi 1 fir de rozmarin proaspat 3 foi dafin 3 conserve a cite 400 g de rosii ovale

Mod de preparare

Încingeti cuptorul la 220°C, prajiti carnea, apoi preparati aluatul de paste. Când carnea e gata, scoateti-o din cuptor. Dupa ce s-a racit, dezosati-o si puneti-o într-un castron, împreuna cu pielea crocanta. Incalziti o tigaie si adaugati putin ulei. Prajiti încet usturoiul pina cind se rumeneste usor, apoi adaugati rozmarinul, foile de dafin si rosiile. Clati-1e la foc mic 45 de minute, cu capac. Cind rosiile sunt aproape gata, puneti intr-o alta cratita laptele, patrunjelul, nucsoara, ceapa si boabele de piper si aduceti la fierbere. Separat, topiti untul si adaugati faina. Amestecati bine, apoi scurgcti laptele si adaugati-1 treptat la mina cu unt, amestecând cu grij,i, pina când obtineti un sos alb gros, omogen. Fierbeti sosul Îi clocote mici câteva minute, apoi luatil de pe foc, adaugati parmezanul si condimcntati bine. Adaugati carnea maruntita la sosul de rosii. cu putina apa fierbinte, daca e prea uscat, si condimentati. Fierbeti-! la foc mic 20 de minute, amestecind din când în când. Scoateti rozmarinul si darinul. Încingeti cuptorul la 18° grade C si ungeti cu unt o tava pentru cuptor. Aduceti la fierbere Într-o oala apa sarata, cu o lingura buna de ulei, si întindeti aluatul de paste în fâsii lungi, de circa 8 x 25 cm. Fierbeti câte :2-3 fisii odata, apoi acoperiti fundul tavii cu paste. Iasindu-le sa atârne peste margini. Acoperiti-le cu sos de rosii cu carne, apoi cu sos alb si parmezan ras. Repetati straturile pâna când se termina carnea. Pastrati niste sos alb ca sa puneti deasupra, apoi împaturiti pastele care atârna si acoperiti cu sos alb. Presarati cu parmczan si cu bucatele de mozzarella. apoi cu frunze de salvie si stropiti cu ulei de masline. Coaceti în cuptorul încins circa 45 de minute. Pâna cind pastele devin aurii.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise