Lasagna

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pachet lasagna (500 grame),
  • o frunza dafin,
  • o ceapa taiata,
  • 1/4 ceasca ulei,
  • 2 catei usturoi, taiati
  • 2 lingurite oregano,
  • 4 lingurite busuioc uscat,
  • 1 conserva suc de rosii,
  • 1 conserva rosii in suc propriu, taiate,
  • 1 virf de lingurita scortisoara,
  • 500 grame brinza foarte moale sau smintina grasa,
  • 2 oua batute,
  • 1/2 pahar brinza
  • parmezan,
  • 500 grame ciuperci proaspete taiate,
  • 500 grame spanac taiat,
  • 2 dovlecei taiati,
  • 500 grame brinza mozzarella.

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 175 grade Celsius. Se caleste ceapa cu frunza de dafin in ulei pina ceapa capata o culoare aurie. Se adauga usturoiul, oregano si doua lingurite de busuioc. Se amesteca timp de doua minute. Se adauga rosiile. Se lasa o ora. La sfirsit se adauga scortisoara. Se da vasul deoparte.

Se pune un vas mare cu apa in care s-a pus un praf de sare la foc, se pune pachetul de lasagna si se fierbe al dente (sa fie tari). Se strecoara bine.

Se amesteca brinza cu ouale batute, o parte din parmezan si cele doua lingurite de busuioc ramase. Se calesc ciupercile in putin ulei. Se adauga spanacul si dovleceii. Se fierbe pina ce legumele sint bine patrunse.

Intr-un vas mare se toarna jumatate de ceasca din sosul cu rosii, se adauga in straturi: lasagna, brinza cu ou, lasagna, sos de rosii, legumele sote, lasagna, brinza cu ou si parmezan deasupra.

Se coace in cuptorul incalzit intre 45 minute - o ora. Dupa ce se scoate de la cuptor, se lasa 10 minute inainte de servire.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise