Lasagne alla bolonese (lazanie)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 gr de paste (foi de lasagne)
  • 300gr carne macinata
  • 50ml de besciamella (sos de lapte cu faina de grau)
  • 70gr de branza rasa
  • 1/2 pahar de vin alb(sec)
  • 250 gr de suc de rosii
  • o ceapa
  • un morcov
  • unt
  • 3 linguri de ulei de masline
  • sare
  • putin piper.

Mod de preparare

Intr-o tigaie puneti 3 linguri de ulei de masline si caliti morcovul si ceapa (taiate marunt), adaugati si carnea si lasati-o sa se rumeneasca putin, adaugati vinul si lasati cateva minute, adaugati sucul de rosii dupa ce vinul s-a evaporat si lasati la foc mic pentru 30 min. La urma adaugati putin piper. Intre timp fierbeti foile de pasta. Puneti in tava primul strat de paste, deasupra puneti un strat de sos de carne pe care l-ati preparat impreuna cu besciamella, puneti si un strat de branza rasa si 2 bucatele mici de unt, faceti un alt strat de lasagne in acelasi mod de inainte, si deasupra, ultimul strat, puneti sosul de carne ramas impreuna cu besciamella. Puneti in cuptor la 200 grade pentru 30 min.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise