Lasagne cu carne tocata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pachet foi lasagne din comert.
  • Pentru umplutura:
  • 1 ceapa,
  • 3-4 catei de usturoi,
  • o legatura de patrunjel,
  • 250 g carne tocata,
  • 7 linguri de faina,
  • 2 cani de supa de legume,
  • 200 g cascaval ras,
  • 1 ou,
  • 50 g pesmet,
  • 250 g smantana,
  • sos de rosii,
  • 5 linguri de unt,
  • 1,5 l lapte.

Mod de preparare

Se pune ceapa, usturoiul si patrunjelul tocate sa se caleasca in putin ulei, apoi se adauga carnea tocata, 2 linguri de faina si supa de legume, sare, piper si se fierbe 15 min amestecind continuu.

Cind se raceste, se adauga un ou, putin cascaval ras si pesmetul.

Intr-o oala se face sosul bechamel din unt, faina si lapte.

Se unge o tava cu unt si apoi cu putin bechamel, se pune un rind de foi lasagne, se ung cu bechamel, apoi cu umplutura, se stropeste cu putina smintina si sos de rosii si cascaval ras, apoi alt rind de foi si tot asa. La sfirsit se pune beschamel un strat mai gros.

Se acopera cu o folie de hirtie aluminiu si se da la cuptor 30 min la 200 grade. Se ia folia de deasupra si se mai lasa pina se rumeneste.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise