Încingeti cuptorul la 220°C, prajiti carnea, apoi preparati aluatul de paste. Când
carnea e gata, scoateti-o din cuptor. Dupa ce s-a racit, dezosati-o si puneti-o într-un
castron, împreuna cu pielea crocanta.
Incalziti o tigaie si adaugati putin ulei. Prajiti încet usturoiul pina cind se rumeneste
usor, apoi adaugati rozmarinul, foile de dafin si rosiile. Clati-1e la foc mic
45 de minute, cu capac. Cind rosiile sunt aproape gata, puneti intr-o alta cratita
laptele, patrunjelul, nucsoara, ceapa si boabele de piper si aduceti la fierbere.
Separat, topiti untul si adaugati faina. Amestecati bine, apoi scurgcti laptele si
adaugati-1 treptat la mina cu unt, amestecând cu grij,i, pina când obtineti un sos
alb gros, omogen. Fierbeti sosul Îi clocote mici câteva minute, apoi luatil de pe foc,
adaugati parmezanul si condimcntati bine. Adaugati carnea maruntita la sosul de
rosii. cu putina apa fierbinte, daca e prea uscat, si condimentati. Fierbeti-! la foc
mic 20 de minute, amestecind din când în când. Scoateti rozmarinul si darinul.
Încingeti cuptorul la 18° grade C si ungeti cu unt o tava pentru cuptor. Aduceti la fierbere
Într-o oala apa sarata, cu o lingura buna de ulei, si întindeti aluatul de paste
în fâsii lungi, de circa 8 x 25 cm. Fierbeti câte :2-3 fisii odata, apoi acoperiti fundul
tavii cu paste. Iasindu-le sa atârne peste margini. Acoperiti-le cu sos de rosii cu
carne, apoi cu sos alb si parmezan ras. Repetati straturile pâna când se termina
carnea. Pastrati niste sos alb ca sa puneti deasupra, apoi împaturiti pastele care
atârna si acoperiti cu sos alb. Presarati cu parmczan si cu bucatele de mozzarella.
apoi cu frunze de salvie si stropiti cu ulei de masline. Coaceti în cuptorul încins
circa 45 de minute. Pâna cind pastele devin aurii.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise