LIPIE FANTEZIE

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1.300 grame faina de grau;
  • 2.100 grame cartofi;
  • 3.100 grame sunca presata(bacon,pastrama,sunculita taraneasca);
  • 4.50 grame ardei gras rosu;
  • 5.100 grame masline feliate;
  • 6.50 grame cascaval(mozzarella);
  • 7.3 oua;
  • 8.50 ml ulei;
  • 9.10 grame drojdie uscata;
  • 10.sare,piper,ketchup.

Mod de preparare

-intr-un vas se cerne faina, se adauga 2 oua, drojdia uscata, doua treimi din cantitatea de ulei, sare si piper.

-cartofii se fierb in coaja,se racesc,curata, se taie cubulete, la fel si sunca presata, ardeiul gras, apoi se adauga in vasul cu faina;

-acesta compozitie se amesteca usor, iar la final se adauga si maslinele taiate(nu se adauga din prima ca aluatul se poate innegri);

-se unge o tava de cuptor cu putin ulei, compozitia se intinde in aceasta si se lasa la dospit cca 20-25 minute, la loc caldut;

-dupa ce a crescut, lipia se unge cu ou batut, se stropeste cu ketchup si se da la cuptorul incins la 150-200 grade cca 40-45 minute;

-cu cca 5-10 minute inainte a fi scoasa din cuptor se presara deasupra cascavalul ras.

sfat:daca vreti ca lipia sa fie mai pufoasa, dizolvati drojdia in 100 ml lapte, cu 30 grame zahar, peste care se pun 50 grame malai.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise