Macaroane cu dovlecei

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 400 g macaroane scurte (Penne),
  • sare,
  • 1 legatura praz (150 g),
  • 1 catel de usturoi,
  • 3 dovlecei (500 g),
  • 1 lingura ulei, piper,
  • 1/8 l zeama concentrata de legume,
  • 1 legatura patrunjel verde,
  • 100 g branza de vaci amestecata cu iaurt (circa 2 linguri),
  • 2 linguri parmezan (sau cascaval) ras.

Mod de preparare

Se fierb macaroanele al dente in apa cu sare.

Se curata prazul, se spala si se taie rondele. Dovleceii curatati de coaja se taie cubulete si se prajesc in uleiul incins. Se adauga prazul si usturoiul presat, se prajesc inca putin, se sareaza si se pipereaza.

Se toarna peste ele zeama concentrata de legume (Knorr+apa) si se lasa putin sa se dunstuiasca. Se spala patrunjelul, se zvanta, se toaca marunt si se incorporeaza in sos, impreuna cu branza de vaci si parmezanul sau cascavalul ras. Macaroanele fierte si scurse se amesteca cu sosul si se servesc imediat.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise