Macaroane cu masline si capere

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): o conserva de sardele (50 g),
  • doi catei de usturoi,
  • 100 g masline negre,
  • o lingura capere,
  • doua linguri ulei de masline,
  • o cutie cu rosii decojite (400 g),
  • sare,
  • piper,
  • 400 g macaroane,
  • o legatura busuioc,
  • o legatura patrunjel.

Mod de preparare

Se clatesc sardelele si se toaca marunt. Usturoiul se taie felii, maslinele - fara samburi - se taie in patru, caperele se clatesc cu apa rece. Se prajeste usturoiul in uleiul incins, se adauga sardelele si se zdrobesc cu furculita si apoi si rosiile, cu zeama cu tot. Se lasa sa fiarba zece minute la foc mic (fara capac), dupa care se adauga maslinele, caperele, sarea si piperul, se pune capacul si se mai fierb toate inca 20 de minute. Spaghetele se fierb in apa cu sare, se scurg, se amesteca cu sosul si se presara cu busuioc si patrunjel verde tocat.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise