Macrou prăjit în unt

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 buc macrou mare ( aprox. 500 g),
  • 1/2 linguriță sare,
  • 1/2 linguriță praf de usturoi,
  • 1/2 linguriță piper alb,
  • 1/2 linguriță piper negru,
  • 1 linguriță boia de ardei,
  • 1 lingură măghiran uscat,
  • 1 lingură mărar proaspăt,
  • 50 g unt.

Mod de preparare

Începem cu pregătirea peștelui.

Înlăturăm capul și coada.

Se taie pe burtă și eliminăm intestinele.

Se spală bine, apoi se taie în două pe lungime, se scoate șira și toate oasele.

Se spală din nou și se usucă cu un prosop de bucătărie.

Într-un castron amestecăm sarea, piperul, boiaua, praful de usturoi, mărarul tocat mărunt și măghiranul.

Se amestecă bine.

Se presară fileurile de macrou pe ambele fețe cu amestecul de condimente.

Încingem un wok și punem untul să se topească.

Când s-a topit complet untul, punem fileurile de macrou în wok și prăjim câte 1 minut pe fiecare parte.

Dacă se dorește un pic mai crocant, repetăm prăjirea pe ambele părți ( în funcție de puterea focului).

Servim imediat cu garnitura preferată.

Poftă bună!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise