Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Prazul si ceapa se curata, apoi se taie rondele si se pun la calit in putin ulei si apa.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ciuperci pleurotus cca. 600 g,
  • Praz 4 fire cca. 600 g,
  • Ceapă galbenă 2 bucăți,
  • Ceapă roșie 2 bucăți,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Sare de mare,
  • Foaie de dafin 1 bucată,
  • Boia de ardei dulce 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Mărar proaspăt 1 legătură.

Mod de preparare

Prazul și ceapa se curăță, apoi se taie rondele și se pun la călit în puțin ulei și apă.

Apoi se adaugă ardeiul kapia și ciurecile curățate și tăiate grosier.

Se asezonează de mirodenii și se lasă la gătit acoperit cca. 30 de minute la foc mic.

Spre finalul fierberii se adaugă mărarul tocat mărunt.

Mâncarea se servește ca atare acompaniată de mămăligă sau pâine în perioadele de post, iar în perioadele de dulce se poate servi lângă preparate din carne.

Spor și poftă bună!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise