Melcisori cu zahar brun si scortisoara

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat.......pe care l-am facut la masina.
  • 500 g faina
  • 250 ml lapte
  • 1 plic drojdie(7grame)
  • 50 g zahar
  • 80 g unt
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • Pentru umplutura
  • 6-8 linguri(in functie de cat de dulce vrem umplutura) zahar brun
  • 6-8 linguri scortisoara
  • esenta de vanilie
  • Pentru uns
  • ulei
  • 1 galbenus

Mod de preparare

Punem toate ingredientele in masina .....mai intai cele lichide si apoi cele solide..Cand aluatul este gata il scoatem din masina ,il punem intr-un vas ,il acoperim si il lasam circa 1 ora la cald sa creasca.Impartim aluatul in doua.Intindem deci 2 foi pe care le ungem cu ulei .Amestecam zaharul cu scortisoara si punem jumatate din cantitate pe o foaie si jumatate pe cealalta foaie.Stropim cu esenta de vanilie.

Rulam cu grija si apoi modelam aluatul in forma de melci.Batem bine un galbenus de ou.Ungem melcisorii mai intai cu ulei si apoi cu galbenus.Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu hartie de copt si asezam melcisorii in ea.

Dam la cuptor si lasam sa se rumeneasca frumos.

Sunt deliciosi!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise