"Mezeluri" sanatoase la tine acasa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg muschi de porc
  • 1 lingura mustar
  • chilly
  • busioc
  • orgeano
  • boia dulce
  • 3 linguri de ulei
  • diverse condimente
  • o lingura apa rece
  • (Condimente pentru gratar am folosit eu)
  • baza pentru mancaruri

Mod de preparare

Curatam muschiul de porc de grasime si il taiem in doua (pe lung).Formam un amestec dintr-o lingura ulei,o lingura de apa rece,o lingura de mustar,condimentele (amestecul de condimente,busuioc,chilly,oregano,boia etc) si ungem bine cele doua bucati de muschi cu aceasta compozitie.Intr-o tigaie punem o lingura de ulei si cand s-a incins punem muschiul (maxim un minut pe fiecare parte pana prinde o crusta usoara maronie).

Sfat: daca "prajiti" (ca si mine) cele doua bucati de muschi separat,schimbati uleiul si repetati procedura.

Dam la cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute la foc mic.Taiem muschiuletul in felii subtiri.E ideal pentru micul dejun sau in sandwich-uri.Eu o bucata am taiat-o subtire pentru alternativa de mezel si am pus-o intr-o caserola la frigider.Cealalta bucata am taiat-o in feli mai groase si am servit-o cu pireu si salata de varza acra cu piper.Orice ati servi astazi va doresc POFTA BUNA!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise