Mic dejun in lipie, cu muschiulet fraged de porc

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru marinarea muschiului:
  • 5 feliute muschiulet fraged de porc
  • 1 lingura de mustar Dijon
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 1 varf de cutit cimbru uscat
  • 1 varf de cutit boia de ardei dulce
  • Pentru restul preparatului:
  • 1 lipie
  • 4 bucati gogosar in otet
  • 3 frunze de salata verde
  • 1 castravete mic verde
  • 2-3 linguri boabe de porumb
  • Pentru dressing:
  • 1 lingura iaurt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita mustar Dijon
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Mai intai marinam carnea si o dam la frigider fie o ora, fie peste noapte.

Spalam bucatile de carne, le stergem cu niste servetele.

Intr-un bol amestecam uleiul cu mustarul, apoi punem sare, piper, cimbrul si boiaua de ardei.

Le incorporam bine pe toate, punem bucatile de carne si le invartim bine.

Dam la frigider pentru o ora (eu l-am marinat de seara).

Dupa acest timp, incingem o tigaie grill, rumenim bucatile de carne pe ambele parti.

Le scoatem pe un tocator si le taiem bucati potrivite.

Salata o spalam, o scuturam bine de apa.

Castravele il curatam de coaja, il taiem in doua pe lungime, apoi il feliem.

Gogosarii ii taiem fasii.

Dressing-ul:

Intr-un bolisor amestecam iaurtul cu mustarul, uleiul de masline si invartim energic.

Ii dam gust cu sare si piper.

Incalzim usor lipia, o ungem cu jumatate din dressing.

Rupem bucatile de salata deasupra si boabele de porumb.

Asezam bucatile de carne, gogosarii, bucatile de castravete, apoi punem restul de dressing.

Impaturim usor intr-un capat, prindem cu o bucata de hartie de copt, o prindem bine intre maini si servim.

Sa aveti pofta!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise