Midii a la marinera

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 1 kg midii (cele mici și cu un smoc de fire la capăt).
  • 1 ceapă medie
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 1 lămâie
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 roşie
  • 1 frunză dafin
  • 1 lingură ulei măsline
  • 1 pahar vin alb sec

Mod de preparare

1. Se curăţă foarte bine midiile cu un cuţit cu lamă scurtă. Se smulge ´părul´care iese din scoică şi se spală temeinic de nisp în 3 ape.

2. Se prepară un sos din ulei de măsline, 1 căţel de usturoi, jumătate din ceapă, frunza de dafin, jumătate din roşie tăiată cuburi.

3. Cozile de pătrunjel se leagă cu aţă şi se pun în acest sos – se îndepartează la final. Se adaugă 1 pahar de apă şi paharul de vin, apoi scoicile.

4. Se fierb 5 minute acoperite cu un capac. Se scot din cratiţă şi se aruncă midiile care nu s-au deschis. Se toacă restul de ceapă şi roşie, împreună cu usturoiul şi pătrunjelul. Se adaugă zeama de lămâie şi se pune peste midii, folosind şi sosul iniţial.

5. Se servesc cu felii subţiri de pâine prăjită, alături de vin alb bine răcit+o salată:D

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise