1. Se curăţă foarte bine midiile cu un cuţit cu lamă scurtă. Se smulge ´părul´care iese din scoică şi se spală temeinic de nisp în 3 ape.
2. Se prepară un sos din ulei de măsline, 1 căţel de usturoi, jumătate din ceapă, frunza de dafin, jumătate din roşie tăiată cuburi.
3. Cozile de pătrunjel se leagă cu aţă şi se pun în acest sos – se îndepartează la final. Se adaugă 1 pahar de apă şi paharul de vin, apoi scoicile.
4. Se fierb 5 minute acoperite cu un capac. Se scot din cratiţă şi se aruncă midiile care nu s-au deschis. Se toacă restul de ceapă şi roşie, împreună cu usturoiul şi pătrunjelul. Se adaugă zeama de lămâie şi se pune peste midii, folosind şi sosul iniţial.
5. Se servesc cu felii subţiri de pâine prăjită, alături de vin alb bine răcit+o salată:D
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise