miel cu ciuperci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 1
  • 500kg carne de miel
  • 200 g untura (ulei)
  • 1 kg ciuperci fierte
  • 100 ml vin
  • 2 legaturi verdeata
  • 1 kg sos tomat
  • sare
  • piper
  • dupa gust.

Mod de preparare

Carnea se spala, se scurge, se portioneaza cite doua bucati la portie, se sareaza si se inabusa intr-un vas, in 1/2 din cantitatea de untura sau ulei. Cind carnea este patrunsa se adauga sosul tomat si se lasa la foc potrivit sa mai fiarba, Separat, ciupercile se taie lamele si se inabusa in restul de ulei sau untura, timp de cca 15 minute, dupa care se adauga in vasul cu carne impreuna cu vinul, sarea si piperul. Se continua inabusirea inca 10 minute la foc potrivit. Mincarea se pastreaza la cald pina la servire. Se serveste in farfurii portia de carne cu sosul respectiv, iar alaturi sau deasupra, ciupercile. Dupa preferinta se poate servi cu rondele de lamiie.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise