Miel parizian

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 4 fileuri de miel
  • 1 ceapa
  • 2 linguri de ulei
  • 1/2 lingurita de condimente marocane
  • putin patrunjel uscat
  • 1 mana de stafide lasate peste noapte la macerat in wisky
  • foi de placinta
  • piper
  • 125 ml apa

Mod de preparare

Se pune uleiul la incins ,dupa care se adauga ceapa tocata marunt .Se da focul mic de tot si se caleste cat se inmoaie .Nu lasati sa ajunga la faza de ars !

Cand ceapa e calita se adauga carnea . Se prajeste pe ambele parti si se adauga condimentele si piperul.

Se dizolva in 125 ml apa un cub de knorr cu gust de miel .Se adauga stafidele si supa de knorr.Se lasa sa fiarba la foc mic pana scade considerabil.Se adauga verdeata si se lasa sa se raceasca .

Se iau foile de placinta si se taie in forma de patrat cu latura de 20-25 cm .Se pun 2-3 foi suprapuse si in centru se aseaza bucata de miel . Se strang ca niste sacotei cu un fir de ceapa sau doar cu scobitoare .

Se pun in tava unsa cu grasime si se coc la 185 C timp de 40 min.E bine sa verificati dupa jumatate de ora pentru ca depinde mult de cuptor.Se serveste pe un pat de piure de cartofi.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise