Milkshake cu ananas, anason si sorbet de lamaie

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru milkshake:
  • 150 gr ananas din compot( sau proaspat)
  • 1 lingura miere
  • 150-200 ml lapte
  • 2 linguri inghetata de vanilie
  • 1/ 2 lingurita anason
  • 1 kiwi
  • Pentru sorbet:
  • 200 ml apa plata
  • 90 gr zahar
  • 100 ml suc proaspat de lamaie

Mod de preparare

Incepem cu sorbetul:

Intr-un vas punem apa plata cu zaharul si le asezam pe flacara aragazului.

Lasam pe foc pana zaharul se topeste, dar sa nu dea in clocot.

Tragem siropul deoparte, adaugam sucul de lamaie si dam la congelator.

Din 30 in 30 de minute, cu ajutorul telului de la mixerul vertical amestecam in el, cam de vreo 4-5 ori.

Nu lasati sa treaca mai mult timp pentru ca se va congela prea tare si nu o sa mai reusiti sa mixati cu acel tel.

Milkshake-ul:

In vasul gradat punem ananasul cu mierea iar cu mixerul vertical il transformam in piure.

Punem laptele, inghetata si amestecam pana bautura devine spumoasa.

Adaugam praful de anason si dam pe functia turbo cateva secunde.

Curatam kiwi de coaja, il bagam in recipientul mic ce detine un cutit si ii dam drumul cateva secunde pana devine foarte fin.

Intr-un pahar punem milkshak-ul de ananas, peste piure de kiwi dar usor sa nu se amestece cu bautura, iar deasupra sorbet de lamaie ce il va face racoros.

O bunatate pregatita intr-un timp foarte scurt. Sa aveti pofta!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise