Mincare de”mulukhie”,fara carne(specific arab)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -cca 400 g “mulukhie”
  • -6-7 catei de usturoi taiati marunt(nu batut)
  • -1 cub de delikat,magi…
  • -3-4 linguri de ulei de masline
  • -zeama de la o lamiie
  • -sare,piper

Mod de preparare

“Mulukhie”este o planta,des folosita,in tarile arabe;se pregateste in multe feluri.Planta,matura,e de cca 1 metru,inaltime.De la mulukhie se folosesc frunzele;frunzele(spalate,uscate),sau se taie f.,f.marunt(cu un cutit special),sau se taie mai mare(de cca 2/2 cm),cu cutit normal.

Voi scrie reteta de “mulukhie” taiata mare,fara carne.E o reteta f.rapida,cu f.putine ingrediente.

Intr-o cratita se pune uleiul de masline ,apoi usturoiul;cind usturoiul e prajit,putin,se pune “mulukhia”(eu am avut in congelator);se presara putin piper,se pune cubul de magi(se poate si fara).Apoi se pune cca 300 ml apa,se mesteca si se lasa(acoperit) sa fiarba 20-25 minute;dupa aceea,se descopera si se mai lasa cca 10 minute;se lasa descoperita,ca sa scada lichidul.

Se potriveste de sare,apoi se ia de pe foc;se pune zeama de la 1 lamiie(sau dupa gust),se mesteca;nu se mai pune pe foc.

Se serveste calda,cu lipie,muraturi,masline.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise