Mini eclere cu crema de vanilie si struguri

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru coji
  • 250 ml apa
  • 100 g unt/margarina
  • 3 oua
  • 125 g faina
  • sare
  • Pentru crema
  • 400 ml lapte
  • 2 oua
  • 3 linguri amidon
  • 5 linguri zahar
  • esenta vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 3 linguri unt
  • Pentru glazura
  • topping de caramel
  • granule de ness

Mod de preparare

Prepararea cojilor

Intr-un vas punem apa ,sarea si untul, dam la foc si tinem pana in momentul in care se topeste untul.Luam vasul de pe foc ,adaugam faina(toata odata) si amestecam bine pana se incorporeaza.Lasam sa se racoreasca cateva minute si apoi adaugam ouale,unul cate unul si amestecam bine cu ajutorul telului pentru o buna omogenizare.

Tapetam cu hartie de copt o tava si cu ajutorul unui sprit "desenam" niste bastonase .Dam la cuptor si lasam sa se rumeneasca usor.In primele 10 min coacem la foc iute apoi mai lasam circa 10 min la foc moderat..Trebuie spus ca in primele minute nu trebuie sa deschidem usa cuptorului deoarece putem avea surpriza sa se lase.

Scoatem cojile din cuptor ,le rasturnam pe un blat si le lasam sa se raceasca bine apoi le taiem in doua pe orizontala.

Prepararea cremei

Dizolvam amidonul in 2-3 linguri de apa rece apoi il adaugam peste laptele rece.Adaugam ouale si zaharul si dam la foc mic avand grija sa amestecam incontinuu astfel incat sa nu se lipeasca.Lasam sa dea in cateva clocote apoi tragem de pe foc si adaugam untul,coaja rasa de lamaie si esenta de vanilie.Amestecam pentru o buna incorporare si lasam sa se raceasca.

Umplem jumatate din cojile de minieclere cu crema de mai sus ,adaugam boabe de struguri si apoi lipim cu o alta coaja de miniecler.

Dupa ce toate minieclerele sunt umplute si lipite ornam cu un topping de caramel peste care presaram nes.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise