Mini placinte cu foi brick

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 rulou cu foi brick
  • 1bostan placintar
  • 500g mere
  • 3 linguri ulei
  • 3-4 linguri zahar
  • 1 lingura scortisoara
  • miez de nuca

Mod de preparare

Se curata bostanul si merele, se rad apoi se pun intr-un vas pe foc mic impreuna cu ulei zahar si un praf de sare;se amesteca mereu sa nu se lipeasca, apoi dupa ce a scazut apa din ele, se da la rece si abia dupa ce s-a racit se adauga scortisoara si alte mirodenii.

Din rulou se taie foi de marimea tavii, se pune pe fiecare foaie 2linguri de umplutura, deasupra miez de nuca taiat, se ruleaza si se pun rulourile in tava pe hartie de copt; se ung rulourile cu putin ulei si se lasa la cuptor 20min iar dupa ce s-au rumenit,se scot si se pudreaza cu zahar.

Placinta cu bostan se serveste rece.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise